MIDDEN OOSTEN

CHAUFFEURS NEDERLAND

Verhaal Rinus Rynart

Goedendag heren,

Ik heb al enkele keren per mail, en telefonisch contact gehad met Ger, en enkele dingen geschreven in jullie Website, die ik heel mooi en goed vind mede omdat wij, vroeger als firma Rynart-Trucking uit Klundert

ook naar het Midden-Oosten gereden hebben vanaf 1967, tot vele jaren daarna, met veel trucks naar oa. Iran, Pakistan en Saudi-Arabie enz. Hier zijn volgens mij al diverse foto's van bij jullie in bezit.

 

Diverse oud chauffeurs die toen bij ons gewerkt hebben stukjes geschreven en op jullie website geplaatst met foto's.

Ik heb gemeld dat ik later nadat de Midden-Oosten ritten stopten wij veel naar Rusland, en Kazachstan gereden hebben met circa. 25 trucks

Daarnaast ook nog Europa werk gedaan hebben onder de naam Rynart - Trading BV dit omdat het oude bedrijf helaas failliet gegaan was.

Enkele jaren geleden ben ik gestopt met werken, omdat ik 65 jaar geworden was, en mijn zoon Rob Rynart die nu 42 jaar is het bedrijf heeft overgenomen. Hij heeft ondertussen een 2de bedrijf opgericht, n.l. Rynart International en rijdt al circa. 2 jaar veel naar Kabul in Afghanistan Dit zijn ladingen met levensmiddelen, voor de NATO militairen die daar gelegerd zijn.

Maar deze ritten gaan niet door Turkije en Iran. Iran verbied dat deze goederen via hun land gaan. ( Iran is geen vriend van Amerika )

Er wordt nu gereden via Duitsland, Polen, Belarus, Rusland, Kazachstan en Uzbekistan, naar Kabul in Afghanistan.

 

Een rondrit van circa 15.000 km die ongeveer 4 weken duurt. Retourladen doen we in Polen, omdat in Rusland niet veel export is.

Jullie zien dat de familie Rynart nog steeds long distance transporten doen en doen dat al vanaf 1967 tot vandaag aan toe.

M'n zoon rijdt nu met 55 Volvo trucks. Met huif- en koelopleggers. En ik ben er trots op dat hij het nog steeds prima doet.

Helaas niet met Nederlandse chauffeurs, maar met Turkse, Bulgaarse, en Kazachstaanse chauffeurs. Dit omdat voor dit werk het helaas te moeilijk en te duur is, om met Nederlandse chauffeurs te rijden

 

Hierbij stuur ik foto's van een rit, waar mijn zoon ook zelf meegegaan is, om route en kosten onderweg te zien.

Ik dacht dat het misschien leuk was om een stukje in jullie website te zetten, zodat andere oud Midden-Oosten chauffeurs dit ook kunnen lezen en zien...

 

Ikzelf ben nu in ruste, en geniet met m'n vrouw van de oude dag. Op vakantie met de caravan en m'n oldtimer Volvootje van 1963. Maar dat mag ook wel als je 48 jaar gewerkt heb in het International Transport.

Vroeger ook zelf gereden op de truck en later in de planning op kantoor. Maar ook trucks mee gewassen en met de heftruck de trailers geladen. Meehelpen met repareren in de garage

Ik stuur hierbij ook een foto van mezelf en m'n oldtimertje voor mijn huis. Dit zomaar ter info.

Bij voorbaat vriendelijk dank en de beste groeten,

 

Rinus Rynart.

 

 

 

 

Rinus heeft ook een aantal andere foto's online gezet.