MIDDEN OOSTEN

CHAUFFEURS NEDERLAND

Verhaal Meerssen Nostalgie Vervoer

Een boek kun je schrijven hierover, maar wat kleine dingen is ook goed.

 

Ik kwam terug uit italie op zaterdag ,en er werd gewoon de rit door gegeven voor de volgende week ,net of je naar Barcelona of Italië ging,maar toen was het van ''donderdag ga je naar Teheran'' ; geef even je paspoort dan wordt er voor een visum gezorgd'', nou dan wist je het!

De volvo F 89 kreeg een gewone beurt ,kettingen had je ,en meer werd er niet aan gedaan. De problemen onderweg waren van verschillende aard.

Een chauffeur van Klomp Zwolle, werd helemaal dol en kon niet meer verder. Turkije was heel erg koud, alles bevroor onderweg, ik heb onder de tank vuurtje gestookt !! om warme diesel te krijgen. Achter Erzurum de gevreesde Tahir. bedelende kinderen die stenen gooide .

Als je vast kwam te zitten kon je van de weg worden geduwd ,en was de wagen verloren, stelende Bulgaren (chauffeurs) en leeg gestolen vrachtwagens langs de weg ongelukken die ,en dat zag je,die wel heel erg waren geweest vooral als je s'morgens weer ging rijden. Of als je in sommige landen op een parkeer!plaats stopte en ze kwamen vragen of je alcohol bij je had,als je zo dom was om ja te zeggen moest je soms voor je leven vrezen. Maar toch was het iedere keer weer een avontuur.

Ik heb gelukkig nooit problemen gehad,ook niet op de terug weg als ik in albanie ging terug laden ,maar toch je was jong en deed dit wel even erbij zo. maar soms was het geen doen natuurlijk .

De druk van als er wat gebeurd, hoe gaat dit dan? je mocht niet zonder wagen /oplegger Turkije uit enz. Je kwam in de loop van tijd in vele landen daar en het raakte ook gewoon. Nu kijk je er op terug en denk van het was toch wat wat we allemaal deden ,iedere chauffeur weer, jammer alleen ik heb niet veel foto's gemaakt.

Ik heb wel een stuk op dvd staan ,dus er wordt toch nog wel eens na gekeken.